Tunna pannkakor för 1 person, ala Felicia!
Tunna pannkakor för 1 person, ala Felicia!
1 dl vetemjöl / 1 krm salt / 1 msk vaniljsocker / 1 ägg / 2 dl mjölk / ca 1 msk smör
- Mät upp mjöl i en skål, tillsätt salt, vaniljsocker och ägg – rör samman.
- Häll i mjölken, lite åt gången. Vispa sedan tills allt blivit slätt och snyggt – det tar någon minut. (Använd inte elvisp, och häll inte i all mjölk på samma gång, det blir inte samma goda resulltat)
- Låt sedan smeten stå i kylskåpet i 5 minuter, gärna längre.
- När det är dags att grädda pannkakorna så smälter du smöret i stekpannan och häller i det i smeten. Genom att smörja stekpannan första gången och ha lite smör i smeten så slipper du smörja mycket senare ( men pannkakorna blir mycket godare om du även tar lite smör i pannan efter varje pannkaka ) Gör pannkakorna så tunna som du kan.
- Pannan ska vara medelvarm, Det viktigaste innan du vänder pannkakan är att du låter all smet bli "stel" på ovansidan, annars blir dom inte perfekta efter vändning. De första pannkakorna riskerar ofta att bli illa stekta – vanligen har man för sval stekpanna. Övning ger färdighet! – och med tiden lär man sig hur man ska hantera sin kombination av spis och stekpanna.
- Lägg upp pannkakorna på ett fat, ev. med lite socker mellan pannkakorna och stek nästa.
- KLART! ÄT! jag brukar ha på – glass, hallon eller sirap eller sylt, socker.
Good luck
Kommentarer
Trackback