Tunna pannkakor för 1 person, ala Felicia!

Tunna pannkakor för 1 person, ala Felicia!

1 dl vete­mjöl  / 1 krm salt  / 1 msk vaniljsocker / 1 ägg / 2 dl mjölk  / ca 1 msk smör

 

  1. Mät upp mjöl i en skål, till­sätt salt, vaniljsocker och ägg rör samman.
  2. Häll i mjöl­ken, lite åt gången. Vispa sedan tills allt bli­vit slätt och snyggt – det tar någon minut. (Använd inte elvisp, och häll inte i all mjölk på samma gång, det blir inte samma goda resulltat)
  3. Låt sedan sme­ten stå i kyl­skåpet i 5 minuter, gärna längre.
  4. När det är dags att grädda pann­ka­korna så smäl­ter du smö­ret i stek­pan­nan och häl­ler i det i sme­ten. Genom att smörja stek­pan­nan första gången och ha lite smör i sme­ten så slip­per du smörja mycket senare ( men pannkakorna blir mycket godare om du även tar lite smör i pannan efter varje pannkaka ) Gör pannkakorna så tunna som du kan.
  5. Pan­nan ska vara medelvarm, Det viktigaste innan du vänder pannkakan är att du låter all smet bli "stel" på ovansidan, annars blir dom inte perfekta efter vändning. De första pann­ka­korna ris­ke­rar ofta att bli illa stekta – van­li­gen har man för sval stek­panna. Övning ger fär­dig­het! – och med tiden lär man sig hur man ska han­tera sin kom­bi­na­tion av spis och stekpanna.
  6. Lägg upp pann­ka­korna på ett fat, ev. med lite soc­ker mel­lan pann­ka­korna och stek nästa.
  7. KLART! ÄT!  jag brukar ha på – glass, hallon eller sirap eller sylt, socker.
Good luck

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0